Album Impressions pečetí 12 let spolupráce Kateřiny Englichové a Viléma Veverky

10. červenec 2017
Rondo

Květnový koncert a křest prvního společného alba Kateřiny Englichové a Viléma Veverky byl mimořádnou událostí – a to nejen hudební. Kmotrem alba, které vyšlo u hudebního vydavatelství Supraphon, se stal dětský onkolog Josef Koutecký, který také ten večer pronesl nezapomenutelné laudatio.

Prostory Velkého sálu Novoměstské radnice v Praze naplnila hudba Maurice Ravela, Clauda Debussyho a Luboše Sluky, jenž byl druhým vzácným hostem slavnostního večera. Skladba Primavera, kterou oběma umělcům věnoval, zazněla ve světové premiéře.

Koncert dua Englichová a Veverka je vždy mimořádným hudebním zážitkem. Oba jsou virtuózní umělci, kteří k hudbě přistupují s profesionalitou sobě vlastní, s velkou invencí a vnitřní pokorou. Zažít jejich vystoupení znamená mít také možnost vnímat jejich hlubokou synergii, se kterou zpřítomňují hudbu.

Skladby z alba Impressions a rozhovor s interprety můžete slyšet v pořadu Rondo.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.