Dnes vysíláme koncert s prostorovým zvukem 5.1. Půjde naladit na satelitu Astra 3B

17. srpen 2017

Obsahem přenosu v prostorovém zvuku s datovým tokem 450 kbps, který začne ve čtvrtek 17. srpna ve 21:02, bude Koncert pro trubku a orchestr Es-dur od Johanna Nepomuka Hummela.

Český rozhlas Vltava nabídne svým posluchačům ve čtvrtek 17. srpna historicky poprvé vysílání s prostorovým zvukem Dolby Digital 5.1. Tento způsob přenosu signálu si zájemci budou moc naladit v rámci rozhlasového multiplexu veřejnoprávního rozhlasu na satelitu Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně, a to na programové pozici ČRo TEST DD. Stejně jako v případě ostatních stanic Českého rozhlasu není vyžadována dekódovací karta. 

Obsahem přenosu v prostorovém zvuku s datovým tokem 450 kbps, který začne ve 21.02, bude Koncert pro trubku a orchestr Es-dur od Johanna Nepomuka Hummela. O jeho přednes se postarají Mihály Könyves-Tóth a Symfonický orchestr Českého rozhlasu, řídí Radek Baborák.

Veřejnoprávní médium dlouhodobě pro své posluchače připravuje vysílání unikátních snímků. Na straně posluchače není vyžadována žádná speciální technika, postačí klasická sestava domácího kina.

autor: lukpo
Spustit audio