Jihočeská filharmonie: Special Covid Edition – Zach/Mozart/Mendelssohn-Bartholdy/Dvořák/Spurný

5. duben 2021

Nové nahrávky Jihočeské filharmonie, které byly pořízeny v odletové hale Letiště České Budějovice. Recenzi připravil Petr Veber.

(…) Disky jsou určeny ani ne tak k prodeji, a když už, tak za symbolickou cenu, ale hlavně přímo k rozdávání. Jihočeská filharmonie doprovázela jejich nabídku slovy, že je dává zdarma jako dárek či pozornost k potěšení svým abonentům, kteří kvůli koronaviru přišli o program běžné sezony. A předplatitelé si je opravdu vyzvedávali. (…) Jihočeská filharmonie vyprodukovala disků v „kovidové“ sérii několik. Jaksi bezelstně. Zůstává v povědomí, rozdává potěšení. Je to v době pandemie a protiopatření, v době rušených koncertů a v lepším případě streamů na internetu… vzácně pozitivní čin. A neobvykle tradiční. Hmatatelných fyzických nosičů hudby, těch nových, tolik zase není. (…)

Nahrávky vydala vlastním nákladem Jihočeská filharmonie.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.