Kostýmy z pohádkového seriálu Arabela můžete vidět v Děčíně

12. leden 2015

Chtěli jste být jako děti alespoň na chvilku králem, královnou, nebo princeznou? Tohle přání si můžete splnit alespoň teď - na nejnovější výstavě děčínského oblastního muzea.

Část přízemí děčínského oblastního muzea se proměnilo v pohádkovou říši. Je tam 42 šatů krále, královny i obou princezen a dalších kostýmů ze seriálu Arabela, kterou před 35 lety natáčela Československá a později pokračovala Česká televize.

Můžete si prohlédnout krásné róby, které jsou zčásti dílem Theodora Pištěka. V druhém televizním seriálu kostýmy je navrhovala jeho dcera. Za zhlédnutí stojí i další artefakty.

Výstavu kostýmů a dalších rekvizit z televizních seriálů Arabela a Arabela se vrací si můžete v Oblastním muzeu v Děčíně prohlédnout až do konce února.

autor: Josef Suk
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.