Petra Slavatová

Produkční

Zajišťuje vše kolem vysílání, co je potřeba.

Produkční pro stanice D-dur a Jazz. Po dobu svého působení v Českém rozhlase (od roku 1992) získala zkušenosti v nejrůznějších oblastech rozhlasové práce. Třináct let organizovala provoz v natáčecích studiích, kde se střídali mistři zvuku, produkční, režiséři i herci, pak pečovala o zvukové nosiče všeho druhu, aby to, co je na nich natočeno, bylo správně popsáno a zůstalo zachováno i budoucím generacím. Dalších devět let pracovala jako produkční na stanici Vltava, pečovala o zdárný průběh natáčení pořadů i živého vysílání, včetně interaktivní Telefonotéky.

Pravým požehnáním byla Petra pro vznikající stanici D-dur, jejíž vysílání bylo technicky velmi specifické a pro jejíž provoz bylo potřeba vymyslet zcela nové postupy při odbavování programu v redakčních systémech. Když se D-dur a Jazz 1. 10. 2017 v rámci struktury ČRo osamostatnily, stala se ústřední osobou provozu obou stanic.

Petra Karásková má nejen vřelý vztah k rozhlasu, ale zajímá se i o současné kulturní dění, zvláště v oblasti hudby, divadla a filmu. Má ráda přírodu a ve volných chvílích se ráda věnuje pěší a cyklistické turistice. Kancelář D-dur bohatě zabydlela exotickou květenou.

Sledujte nás

Kolegové