Recitace, autorská čtení, dílny. Vysílali jsme živě z festivalu Šrámkova Sobotka

18. červenec 2018

Jaké je to na festivalu, kde se můžete přihlásit do dílen autorského psaní, recitace, dabingu nebo radiodokumentu? Zjišťovali jsme v ArtCafé.

Na začátku léta se už po dvaašedesáté konal festival českého jazyka, řeči a literatury Šrámkova Sobotka. Festival vznikl v návaznosti na činnost a odkaz Fráni Šrámka v jeho rodišti na jižním cípu Českého ráje. Letní akce ve dvou a půl tisícovém město brzy po svém vzniku přilákala učitelskou veřejnost, která dodnes tvoří část jejího publika. Recitace a zájem o řeč se postupem času rozšířily například o dílny autorského psaní nebo radiodokumentu. Součástí programu jsou každoročně také přednášky, koncerty, divadelní představení a poslechy rozhlasových pořadů.

Hosty ArtCafé vysílaného ze zahrady Šrámkova domu byli Jan Bílek a Eva Marková z řad organizátorů festivalu, Olga Walló a frekventanti její dabingové dílny a Dora Kaprálová s jednou z účastnic své dílny tvůrčího psaní. Vysílání živě doprovodili tvůrci vltavského Rádia Dada, BioMashy a Luďka Kazdy, jejichž koncert na závěr nahradil pravidelnou hudební rubriku.

autor: Petr Gojda
Spustit audio

Související