Symbolická i hudební událost. Poslechněte si zahajovací koncert Pražského jara a rozhovor s dirigentem

21. květen 2019

Očekávaná Má vlast s Bamberskými symfoniky a Jakubem Hrůšou byla publikem i většinou kritik přijata nadšeně. Přidejte se k poslechu, přehrajte si oblíbená místa a detaily, a posuďte sami, jak provedení působí na vás.

Zahajovací koncert Pražského jara 2019 s osmatřicetiletým Jakubem Hrůšou a německým orchestrem založeným v Bamberku po 2. světové válce z německých hudebníků vyhnaných z Československa byl událostí symbolickou i hudební.

Festivalové rádio Pražského jara: Poslechněte si výběr nejlepších koncertů z minulých ročníků

Zahajovací koncert PJ 2018, Tomáš Netopil a Česká filharmonie

Ve spolupráci s Pražským jarem si s námi můžete připomenout zajímavé okamžiky z loňského a předloňského ročníku – a také vzácnou historickou nahrávku závěrečného koncertu Pražského jara 1946.

Jakub Hrůša zahajoval Pražské jaro už jednou, před devíti lety s PKF Prague Philharmonia, mezitím ji uvedl na mnoha místech světa a s Bamberskými symfoniky jí nahrál hned v roce 2016, kdy nastoupil do čela orchestru. Dnes má orchestr mnohonárodní složení, ale česká či středoevropská hudba v jeho repertoáru zůstala hluboce zakořeněna, jak můžete slyšet v rozhovorech s intendantem i dirigentem.

Spustit audio