Vyvážená revue Ondřeje Cihláře a velké postavy historie v českém filmu

20. červenec 2018

Ve Vyvážené revue je vždy představen zajímavý host z kulturního prostředí. Páteřní rozhovor je proložen písněmi a rubrikami, které se pokouší vyvážit pocit posluchače z poslechu revue do kulturně společenského zenu. Revue na hraně umění, zpravodajství, kulturního rozcestníku a společenské talkshow uvádí Ondřej Cihlář.

3. díl Vyvážené revue je o filmu. V posledních letech je v české kinematografii patrná linie filmů o velkých českých postavách, které prokázaly svůj silný charakter ve střetu s totalitním režimem. Tyto filmy se nebojí ukázat také složitosti postav a někdy i rozporuplnost jejich jednání.

Po filmech Masaryk, Lída Baarová, Milada atd., které mají ambici připomenout tyto velké postavy i současnému diváku u nás i v zahraničí, je roztočeno další velké filmové plátno o Adině Mandlové a Věře Čáslavské. Obě byly na vrcholu, obě byly miláčky publika, každá v jiné době a každá se dostala do konfliktu s režimem.

Čtěte takéRádio Dada uvádí Vyváženou revue Ondřeje Cihláře

Hostem Vyvážené revue je režisér tohoto filmu, se kterým si o těžkém natáčení, ale i důležitosti takové osobnosti připomínat, povídá moderátor Ondřej Cihlář. Nechybí ani pohled do archivu ČRo a telefonát na Hrad.

autor: ČRo Vltava
Spustit audio