Agatha Christie: Není kouře bez ohýnku. Kdo rozesílá anonymní dopisy v městečku poblíž Londýna?

13. duben 2024

Poklidné anglické městečko Lymstock, kde každý zná každého, rozvrátí série anonymních dopisů. Sprostoty a nařčení, které v nich pisatel sousedům posílá, jsou sice často směšné a přehnané, ale víte, co se říká: „Není kouře bez ohýnku!“ Poslouchejte online po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Dramatizace: Dagmar Podlešáková
Osoby a obsazení: Megan (Alena Mihulová), Jerry (Jiří Čapka), Joanna (Taťjana Medvecká), Elsie (Vendula Křížová), Aimée (Růžena Merunková), Partridge (Marie Marešová), Calthropová (Věra Kubánková), Symmingtonová (Libuše Švormová), Slečna Marplová (Viola Zinková), Griffith (Jan Hartl), Nash (Jiří Klem) a Symmington (Bořivoj Navrátil)
Překlad: Vlasta Dvořáčková
Režie: Hana Kofránková
Natočeno: 1996

Když pak jeden z anonymů dovede ženu místního váženého občana k sebevraždě, začne policejní vyšetřování. Je v městečku někdo, komu dopis nepřišel? A není celá aféra jen kouřová clona, která má zakrýt skutečný zločin?

Záhy totiž dojde k dalšímu úmrtí, tentokrát není pochyb, že jde o vraždu. Policejní inspektor má proti sobě ke všemu odhodlaného pachatele, na něhož bude potřeba políčit past. S tou pomůže jasnozřivá slečna Marplová, která do příběhu i do Lymstocku přichází právě včas, aby pomohla spletitý případ rozmotat.

Rozhlasová dramatizace, kterou z překladu Vlasty Dvořáčkové pro rozhlas napsala Dagmar Podlešáková, natočila v roce 1996 režisérka Hana Kofránková. Ve studiu se do postav klasické anglické detektivky proměnili Jiří Čapka, Alena Mihulová, Taťjana Medvecká, Libuše Švormová, Jan Hartl, Bořivoj Navrátil, Viola Zinková a další přední čeští herci.

Spustit audio

Související