Pohyb dozadu je taky pohyb. Designérka Anna Marešová v Sedmém nebi Moniky Načevy

12. listopad 2023

V listopadovém Sedmém nebi Moniky Načevy se bude hovořit o designu. Hostem pořadu je Anna Marešová, česká produktová designérka, která působí ve vlastním studiu Anna Marešová designers a je zakladatelkou a majitelkou prémiové značky intimních pomůcek pro ženy. Veřejnost ji zná také jako autorku designu výletní tramvaje T3 Coupé nebo nového návrhu lanovky na Petřín.

Novou podobu lanovky na Petřín navrhla designérka Anna Marešová a její tým

Už během studia získala Anna za své návrhy řadu národních i zahraničních ocenění, například Cenu Národního technického muzea získala za návrh Tramvaj pro Prahu, který vznikl v rámci její bakalářské práce. V Sedmém nebi mluví o tom, jaké vlastnosti se jí při její práci hodí, jak formovala svůj designérský tým nebo jaké cesty vedly k důležitým zakázkám, jimiž na sebe upozornila.

Hovoří taky o tom, že současná ekonomická situace, inflace a geopolitické klima ovlivňuje i její práci. „Beru to ale tak, že každá krize Tě může posunout. I kdyby to bylo dozadu. Protože pohyb dozadu je taky pohyb. Aspoň se potom můžeš víc rozeběhnout,“ míní Anna Marešová.

Spustit audio

Související