Pražské jaro 2011

5. květen 2011

Největší tuzemská hudební přehlídka Pražské jaro se koná od 12. května do 4. června a v nabídce má letos přes 40 koncertů a několik operních představení.

Pražské jaro 2011 – Přehled koncertů na stanici Vltava

4. června 20:00 Berlínští filharmonikové na Pražském jaru Přímý přenos závěrečného koncertu festivalu ze Smetanovy síně Obecního domu. V sobotu od dvaceti hodin vám v přímém přenosu nabízíme závěrečný koncert festivalu Pražské jaro. Letošní ročník láká milovníky hudby především na nejlepší světové orchestry, nejinak tomu je i v případě tohoto koncertu. Se Symfonií č. 6 Gustava Mahlera vystoupí Berlínští filharmonikové, které řídí Sir Simon Rattle. Uvádí Renata Klusáková.

02336762.jpeg

ZVUKOVÝ MATERIÁL:

V době konání mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro, a to ve všední dny, tedy od 13. května do 3. června, vysílá stanice Vltava odpolední desetiminutové pořady Tomáše Černého nazvané Proč bychom to netočili. Jde o reportážní obrázky ze zákulisí 66. ročníku přehlídky mající podtitul Zvuky, hlasy a dojmy z Pražského jara 2011 a svým názvem odkazující k propagačním materiálům festivalu, na nichž se letos ve výrazném grafickém pojetí objevil slavný citát ze Smetanovy Prodané nevěsty - „Proč bychom se netěšili“.Záznamy budeme postupně přidávat.

Letos v březnu se potkali studenti konzervatoře s Jířím Bělohlávkem v rodišti Bohuslava Martinů - v Poličce. Jejich práci sledoval s reportážním mikrofonem Tomáš Černý.

autor: Petr Veber
Spustit audio