Rokycanské koupaliště se už chystá na novou sezónu, letos slaví 90. výročí

29. duben 2024 22:26

Rokycany připravují městské koupaliště na sezónu. Během tří týdnů se do něj napustí 24 tisíc kubíků vody.

Po dně přírodního koupaliště v Rokycanech byste se v těchto dnech mohli ještě procházet v gumovkách. Už brzy ale bude plné vody. Město totiž začalo s jeho napouštěním, aby na letní sezónu bylo vše připravené a voda se stihla i trochu prohřát. Přírodní koupaliště o rozloze 12 tisíc metrů čtverečních patří k největším v Česku a na sezónu je do něj potřeba z řeky Klabavy přečerpat 24 tisíc kubíků vody. „Napuštění trvá tři týdny při nepřetržitém čerpání, pokud jde vše hladce. V případě větších dešťů musíme proces přerušit, abychom nenačerpali špinavou vodu,“ vysvětlil Zdeněk Frána, vedoucí střediska plaveckého bazénu a koupaliště.

Jak prozradil provozní areálu Jaroslav Filip, nyní jsou už hotové nátěry prvků dětského hřiště, houpaček a laviček. Zbývá instalace nových pergol, příprava beachvolejbalového hřiště a úprava travnatých ploch.

Sezónu koupaliště zahajuje 1. června. Vstupné zůstává stejné jako loni, v základu se jedná o 100 korun. Rokycanské koupaliště slaví letos kulaté výročí – 90 let od svého založení. Při této příležitosti se budou 28. června konat slavnosti.

autoři: Martina Klímová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio