Soud po razii na libereckém magistrátu poslal do vazby dva obviněné

11. duben 2024 16:24, aktualizováno

Okresní soud v Liberci poslal do vazby podnikatele Josefa Nadrchala a vedoucího Odboru správy veřejného majetku města Liberce Lukáše Hýbnera. Oznámila to státní zástupkyně Martina Dědková.

Policie oba muže zadržela v úterý 9. dubna 2024 po razii na libereckém magistrátu. Podezřívá je z korupce při zadávání veřejných zakázek na opravy silnic. Jeden z obviněných podal proti rozhodnutí o vazbě stížnost. Bude o ní rozhodovat krajský soud. O kterého z obviněných jde, žalobkyně Dědková upřesnit nechtěla.

Celkem policie v souvislosti s razií obvinila sedm lidí včetně náměstka primátora Liberce Petra Židka z ODS. Toho policisté vyšetřují na svobodě.

Petr Židek zaslal prostřednictvím tiskové mluvčí odboru Kanceláře primátora Statutárního města Liberce Jany Kodymové prohlášení následujícího znění:

„V souvislosti s událostmi, které se odehrály v úterý 9. dubna (2024) a které se dotýkají mé osoby, považuji za důležité informovat veřejnost a částečně také korigovat některá dosavadní mediální sdělení. Není pravda, že by na moji osobu byla uvalena vazba. Aktuálně dál pokračuji v práci náměstka pro statutární město Liberec. Vzhledem k příslibu mlčenlivosti a probíhajícímu vyšetřování nemohu jakékoliv dotazy ohledně zásahu policie ČR dál komentovat.“

Spustit audio