Středeční Noční linka: Vánoce doma, v zahraničí, pracovní vánoční svátky

20. prosinec 2023

Budete trávit vánoční svátky v kruhu svých nejbližších nebo budete v práci? Trávili jste některé Vánoce v zahraničí? Byly stejné jako doma nebo se lišily? Zavzpomínejte a představte nám tamní Vánoce. Měli jste povolání, díky kterému jste museli trávit vánoční svátky v zaměstnání? Vzpomenete si na nějakou příhodu, která se s nimi váže? Podělte se s námi ostatními.

Trávila jsem několikrát v životě Vánoce mimo domov. Bylo to pracovně v zahraničí - Norsko, Švýcarsko a USA. Bylo to prostě jiné. Vzpomínám na Štědrý den na Floridě v Tampě, ozdobené stromky, ale po sněhu ani památky, venku teplota na koupání v moři, já v letních šatech. Tehdy to bylo pro mě neobvyklé, vzpomínala jsem na klasické Vánoce u nás doma.

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.