Magazín Klubu Vltava 2006/4

30. listopad 2006

Na vánoční čas připravil tým Redakce rozhlasových her studiovou inscenaci Shakespearovy hry Romeo a Julie. V zimním čísle klubového magazínu najdete rozhovor s představitelem hlavní mužské role Janem Dolanským a z přítomnosti času natáčení vzešlé postřehy režisérky Markéty Jahodové. Režisérka Hana Burešová a hudební skladatel Vít Zouhar přispívají pro změnu svými postřehy z práce nad rozhlasovou inscenací Molierova Tartuffa, kterou ČRo 3 - Vltava nabízí rovněž o vánočních svátcích.

Mimořádné jistě bude vysílání o Jižní Africe, které připravili redaktoři ČRo 3 - Vltava zčásti přímo v terénu a ochutnávku nabízejí i na stránkách magazínu.

Silvestr s námi letos můžete strávit na železnici - více o tom dramaturg železničního Silvestra Jiří Kamen.

V hudebních pořadech se na několik měsíců objeví cyklus S mikrofony za českými a moravskými orchestry, sesterský program naší stanice - ČRo - D-dur - bude "Od Mikuláše do Tří králů" rozšířen o neptřežitý proud varhanní hudby. A do světa hudby můžete na stránkách magazínu nahlédnout i v rozhovoru se správním ředitelem SOČRu Janem Simonem.

Rok 2006 byl rokem v dopisech - trochu bilancujeme, ale zároveň už máme připraven i rok 2007, který bude "rokem italským". Přejeme vám příjemné počtení i příjemný poslech.

autor: wd
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.