Oáza pohody a dobré jídlo? V Děčíně přišli na to, že to jde!
K snídani čerstvě upečený voňavý chléb s domácím máslem a marmeládou. V poledne zase zelňačka a další polévky, jako od maminky. Takové dobroty vám dnešní fastfoody nenabídnou. V Děčíně ale existuje místo, kde si pochutnáte jako doma.
Lidé tam míří na snídani kvůli dobré kávě s voňavým čerstvým pečivem i domácím chlebem. Živo tam bývá i v pozdějších hodinách během dne.
Domácí míchaná vajíčka, dýňová polévka, dobrá káva nebo farmářské produkty. To je jen namátkový výběr z nabídky děčínského bistra Koník, které se mezi lidmi stalo velmi rychle oblíbeným.
Chtěli byste také mít svoje bistro, vařit tam zdravě a těšit se z nadšených strávníků? Poslouchejte a nechte se inspirovat!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.