Dagmar Pecková byla v uplynulé sezóně „tváří“ Pražských symfoniků

25. červen 2012

Jak překonat pěveckou krizi, jak skloubit kariéru s rodinným životem, co vyučovat na kurzech, jak zpívat písně a kterých operních rolí se nevzdávat…? O tom všem, o mnoha dalších tématech - i o tom, jak prožila a přežila rok 2011, v němž oslavila padesátiny - se zmiňuje mezzosopranistka Dagmar Pecková v rozhovoru natočeném počátkem roku 2012 v Praze.

Během sezóny 2011/2012 byla „tváří FOKu“, tedy Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK. Zakončením sezóny se pro ni stalo červnové vystoupení na festivalu Prague Proms.

0:00
/
0:00

Dagmar Pecková absolvovala pražskou konzervatoř. Již během studií byla sólistkou operety v Plzni a v Hudebním divadle v Karlíně. V roce 1985 odešla do tehdejší Německé demokratické republiky a v drážďanské Opeře začala její hvězdná kariéra. Později se řadou koncertů a rolí zapojila do tuzemského hudebního života, v Čechách i v cizině pořídila řadu ceněných nahrávek. Nadále vystupuje na různých evropských scénách. Žije teď blízko německého Freiburgu, kde je její manžel trombonistou v rozhlasovém orchestru. Má dvě děti – Theodora a Dorotheu.

autor: Petr Veber
Spustit audio