Dvojitá hostina pro vaše uši: Umělá inteligence spoluvytvářela nový vizuál hudebních stanic Českého rozhlasu

3. říjen 2023

Na jaře oslavila stanice Český rozhlas Jazz své desáté narozeniny. To starší sestra stanice ČRo D-dur těší milovníky klasické hudby už od roku 2005. Obě stanice plní nezastupitelnou roli v rozhlasovém éteru. Nový vizuál spojuje zdánlivě vzdálené dva světy: klasiky a jazzu.

Housle a saxofon. Zástupci klasiky a jazzu. Společně na pomyslné svatební hostině. Spojení obou žánrů servírovaných na Českém rozhlase posluchačům. Takto jsme uvažovali při tvorbě konceptu nového vizuálu. Český rozhlas nabízí svým posluchačům skvosty všeho druhu a stanice Český rozhlas Jazz a Český rozhlas D-dur se zaměřuje na to nejlepší z hudebního oboru“, uvádí šéfredaktor stanic Lukáš Hurník.

Vizuál je výsledkem tvorby grafického studia Českého rozhlasu. V rámci zpracování byly otestovány možnosti využití umělé inteligence při tvorbě grafiky. Inovace v oblasti kreativity byla ve výsledku zapracována do pozadí celkového konceptu.

Vůbec poprvé se s výsledkem nové identity obou stanic můžete potkat při cestách pražským metrem.

Stanice Český rozhlas D-dur nabízí neomezený poslech klasické hudby od renesance až po současnou tvorbu 21. století. Český rozhlas Jazz nabízí jazz 24 hodin denně v širokém žánrovém rozpětí od jeho počátků po aktuální trendy a novinky.

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio