Hans Krása, Adolf Hoffmeister: Brundibár

2. říjen 2017

Ve středu 4. října 2017 v 18 hodin uvedeme po delší době opět v Praze dětskou operu, natrvalo spjatou s pohnutými osudy dětí internovaných v terezínském ghettu.

Benefiční představení, spolupořádané Lionským klubem Praha První, Galerií hlavního města Prahy a Dismanovým rozhlasovým dětským souborem Českého rozhlasu, se uskuteční ve výjimečných prostorách - v koncertním sále domu U Kamenného zvonu (Staroměstské nám. 13). Výtěžek ze vstupného (150 Kč) bude věnován na podporu výtvarných a sportovních aktivit Gymnázia a Střední odborné školy pro zrakově postižené v Praze 5 - Nových Butovicích, jejichž studenti i pedagogové budou představení přítomni, spolu se vzácnými hosty – paní Helgou Hoškovou-Weissovou a PhDr. Danou Lieblovou, které pamatují původní verzi Brundibára z válečných let.
Text a foto: Václav Flegl

autor: Václav Flegl
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.