Koncert k výročí listopadové revoluce - přímý přenos koncertu studentů AMU

14. listopad 2014

Hrají Akademičtí komorní sólisté, sólisté sopranistka Kateřina Kněžíková a klavírista Lukáš Klánský, řídí Jan Kučera. Skladby Antonína Dvořáka, Bohuslava Martinů, Felixe Mendelssohna-Bartholdyho a Ludwiga van Beethovena.

Vysíláme 17. listopadu v 15:00.

V pondělí 17. listopadu vzpomínáme Den boje za svobodu a demokracii. Jde o tradici úctyhodnou, s hlavními milníky v roce 1939 a v roce 1989. A hlavními aktéry byli vždy studenti. Proto ve vysílání Českého rozhlasu v tento den figurují hned dva "studentské" koncerty. Ten první začíná na stanici Vltava v 15 hodin v přímém přenosu ze Sálu Martinů na pražské Hudební fakultě Akademie múzických umění.

Zazní zde díla budící respekt - od Památníku Lidicím Bohuslava Martinů až k výběru z Biblických písní Antonína Dvořáka. Nejenže se koncert koná symbolicky ve studentském prostředí, ale pochopitelně i v mladistvé "studentské" interpretaci - ovšem vrcholné, jakou zaručuje třeba klavírista Lukáš Klánský nebo pěvkyně Kateřina Kněžíková. Zajímavá bude pro rozhlasové posluchače i přestávka, kdy zůstaneme v koncertním sále a moderátor Vojtěch Babka porozpráví s návštěvníky koncertu i s interprety.

Druhý koncert vysílá stanice D dur v 19:30 v přímém přenosu z Rudolfina a jeho záznam uvede Vltava v neděli 23. listopadu odpoledne.

Spustit audio