Trio DuBois ve Studiu live. Přijďte na živé vysílání do Studia 1

30. prosinec 2016

Nenechte si ujít koncert ve Studiu 1 na Vinohradech v Praze. Přivítáme na něm tři muže, absolventy Akademie múzických umění v Praze a vynikající sólisty, kteří se spojili do souboru Trio DuBois.

Vysíláme 18. ledna v 19:30.

Program:

Ludwig van Beethoven: Variace na téma Là ci darem la mano z opery W. A. Mozarta Don Giovanni
Jacques Ibert: Trio pour anches
Allegro vivo - Andantino - Allegro assai - Andante - Allegro quazi marziale

Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento č. 1 B dur K 439b
Menuetto I. – Adagio - Menuetto II. - Rondo-Allegro

František Xaver Thuri: Poema Elbrus
Moderato - Andante e vivace – Finale - Večerní nálada

Jan Václav Stamic (1717 - 1757): Trio pro hoboj, klarinet a fagot G dur op. 1 č. 6
Allegro di molto – Larghetto – Menuet – Allegro

Evžen Zámečník: Tři grotesky
Allegretto scherzando – Allegretto - Allegro


Přijďte zažít neopakovatelnou atmosféru přímého přenosu!
Vstup na koncert je volný, je ale nutné přijít včas (nejpozději do 19:25), po zahájení přenosu už bohužel nebudeme do sálu vpouštět další návštěvníky. Koncerty v programové řadě Českého rozhlasu Vltava Studio live, na nichž pravidelně vystupují mladí čeští umělci, jsou určeny pro nejširší veřejnost.

Jejich název se odvolává na francouzské slovní spojení znamenající v překladu „ze dřeva“. Hrají totiž na dřevěné dechové nástroje ve složení Irvin Venyš (klarinet), Jan Thuri (hoboj) a Martin Petrák (fagot). Koncertem bude provázet Lukáš Hurník.

03772073.jpeg

Jejich program nabídne skladby od 18. století po současnost, z autorů jmenujme Jacquese Iberta, Wolfganga Amadea Mozarta nebo Františka Xavera Thuriho. Bude tedy nejen pestrý po stránce žánrové či slohové, ale také v jednotlivých skladbách překvapí bohatými barevnými zvukovými odstíny ojedinělého spojení tří dechových nástrojů. A zazní i známá melodie z Mozartovy opery Don Giovanni, kterou Ludwig van Beethoven využil ve svých variacích z roku 1795.

Klarinetista Irvin Venyš je právem řazen k nejvýraznějším umělcům mladé generace, v současnosti působí jako pedagog na Hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze. Fagotista Martin Petrák je uměleckým vedoucím Haydn Ensemblu a vyučuje na Fakultě umění Ostravské univerzity. Hobojista Jan Thuri je jeden z předních mladých hobojistů současnosti a vyučuje na Pražské konzervatoři.

Spustit audio

Více z pořadu