Chystáme vyslání záznamů „epidemických“ koncertů

11. květen 2020

D-dur bude vysílat záznamy on-line koncertů z doby epidemie.

Během epidemie se odehrála celá řada koncertů vážné hudby bez publika. Vysílají se na různých platformách, některé i na Facebooku stanice D-dur, jiné podporujeme propagačně či personálně. D-dur získává také jejich audiozáznamy, takže v příštích týdnech a měsících nás čeká vysílání řady koncertů, které se v tomto období odehrály. 

D-dur je přítomno na koncertech festivalu Hudba bez hranic, které pořádá violoncellista Petr Nouzovský s Nadací Bohuslava Martinů. Můžeme se těšit i na sérii komorních koncertů pořádaných Janáčkovou filharmonií Ostrava, které streamujeme i na naší Facebookové stránce. Ensemble Baroque Czech, skvělé vokálně instrumentální těleso z Brna, pro nás chystá koncerty s naprosto unikátním repertoárem staré hudby.

Na poslední květnový víkend chystáme spolu s hudebním portálem KlasikaPlus osmihodinové vysílání shrnující to, co se během koronakrize v klasické hudbě dělo.

Virus drtivě zasáhl do života českých hudebníků, ale hudba neutichla. Až budeme na D-dur poslouchat ty krásné nahrávky, nebudeme na těžké období, které teď prožíváme, vzpomínat jako na dobu temna.

Spustit audio