D-dur pozpátku

6. prosinec 2019

Díky audioportálu mujRozhlas.cz teď můžete s D-dur putovat proti proudu času. Vraťe si vysílání o 6 hodin nazpět!

Tak třeba: D-dur vysílá každou neděli od 16:00 operu. Ale to vy pracujete na zahrádce. K přijímači přijdete až v šest, a Mařenka je už dávno prodaná. Nevadí. Na webu mujRozhlas v sekci Živé vysílání kliknete na šipku doleva a dostanete se až před předehru opery a poslechnete si ji celou.

Také kvůli víkendové Návštěvě už nemusíte vstávat v osm. Hezky si v sobotu přispěte a začněte poslouchat až v deset. Ale od začátku pořadu. A když se vám nějaká skladba nelíbí, přeskočte ji. Stačí posunout červené ukazovátko kousek doprava.

Vojtěch Spurný

Stanice D-dur také pro mujRozhlas připravila dva pořady tzv. na vyžádání. Můžete si je z internetu poslechnout kdykoli. Jedním je povídání s Vojtěchem Spurným o Scarlattiho sonátách. U každé nám Vojtěch sdělí, na co si máme při poslechu dát pozor a zahraje ukázky na cembalo. Pak si ji poslechnete celou. V druhém pořadu určenému k on-line poslechu vám zase nabízíme jakési minivizitečky slavných skladatelů. Třeba Beethovena kondenzovaného do minuty a půl.

Vynález jménem mujRozhlas.cz najdete na webu a nebo si můžete do chytrého telefonu stáhnout stejnojmennou aplikaci. A pak už jen poslouchat úžasnou hudbu.

autor: LH
Spustit audio