Markéta Cukrová živě ze studia 1 - v neděli 25.11. ve 20:00

18. listopad 2018

V neděli 25. listopadu ve 20:00 začné přímý přenos koncertu pěvkyně Markéty Cukrové ze Studia 1 Českého rozhlasu. Koncert si můžete poslechnout na D-dur nebo přijít přímo do studia.

Martkétu Cukrovou známe zejména jako interpretku staré hudby ve stylové interpretaci. V tomto oboru je skutečně vyhledávanou pěvkyní soubory z celého světa. U nás pak spolupracovala snad se všemi Ensembly, Collegii a Musicami, které se autentickou interpetací zabývají. Její umělecký terén je ale mnohem širší. V neděli ve Studiu 1 na Vinohradské 12 nabídne modernější repertoár: Martinů a jeho francouzské inspirátory, tedy Debussyho, Ravela a Faurého. Od Martinů uslyšíme nejen populární Nový špalíček, ale i méně prováděné Motýly a rajky.

Zpěvačtinou partnerkou u klavíru bude Kristýna Znamenáčková je vynikající interpretkou právě skladeb Bohuslava Martinů, v roce 2015 se dokonce stala absolutní vítězkou soutěže Nadace Bohuslava Martinů.

Markéta Cukrová

Obě umělkyně se na vystoupení moc těší a Markéta Cukrová dokonce napsala posluchačům D-dur na Facebook vzkaz: "Vážení a milí posluchači D-dur, v neděli 25.11. večer se odehraje událost, která potěší srdce každého fanouška architektury a hudby XX. století! Stanice D-dur spolu s KlasikaPlus nám otevřou dveře studia S1 v budově Českého rozhlasu, na kterou jsme my vinohraďáci náležitě pyšní. Budu zpívat francouzské písně v podzimních barvách (impresionistů Ravela, Debussyho, Faurého) a samozřejmě modernisty Bohuslava Martinů. Sami posoudíte, nakolik se svými předchůdci nechal inspirovat nebo se naopak vůči nim vymezil. Těším se na vás 25.11.2018 v 19:30!"

Ano, přenos koncertu začíná ve 20:00, ale příznivci D-dur a spolupořádajícího portálu KlasikaPlus se ve Studiu 1 sejdou už v 19:30 a připijí si na zdar koncertu. Jste-li také našimi příznivci, přijďte. Koncert je dárkem právě pro vás.

Přímý přenos na D-dur v neděli 25. listopadu ve 20:00

autor: LH
Spustit audio