Adam Štěch

Pro pořad Mozaika připravuje příspěvky o designu a architektuře.

Narodil se v roce 1986 v Děčíně. Dlouhodobě se zabývá designem, architekturou, a výtvarným uměním jako teoretik, novinář a kurátor. Absolvoval magisterské studium Dějiny Umění na Karlově univerzitě v Praze a mezi lety 2009 a 2017 působil jako redaktor v časopise Dolce Vita. Dnes je redaktorem časopisu Architect+. Je spoluzakladatelem kreativní skupiny OKOLO, s kterou již od roku 2009 připravil desítky publikačních a výstavních projektů v České republice i v zahraničí.

Též je autorem řady textů o designu a architektuře, které vychází v domácím i zahraničním tisku. Spolupracoval s deníky Lidové noviny, Mladá Fronta Dnes či s časopisy včetně Bel Mondo, Reflex, Art & Antiques, Esprit, Proč Ne!? Elle Decor. Jeho články též vycházejí v mezinárodních časopisech, jako jsou Wallpaper, Modernism, Damn, Cool Hunting, Domus, Architonic, Mark, Frame, A10 nebo SightUnseen.

Dále spolupracoval se značkami či institucemi jako jsou Phillips de Pury, Casa Mollino, Gubi, Designblok Tolix, Verreum, Form, Design Museum Holon, Depot Basel, Bratislava Design Week, Vienna Design Week, Ziba, Dox, Qubus, Maharam či vydavatelstvím Phaidon. Od roku 2013 vede kurz Dějiny designu na Scholastice v Praze. Je autorem knížky Inside Utopia, kterou v roce 2017 vydalo berlínské nakladatelství Gestalten a také publikace Modern Architecture and Interiors pro nakladatelství Prestel (2020).

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Další osobnosti