Bohemia Saxophone Quartet na Pragovce

20. duben 2019

30. ledna 2019 se v pražské továrně Pragovka uskutečnil koncert skvělého Bohemia Saxophone Quartetu. Stanice D-dur ho pro vás exkluzivně natočila a vysílá ho 20. dubna.

Bohemia Saxophone Quartet je naším nejzkušenějším souborem tohoto složení. Jeho vedoucí, Pavel Fiedler říká, že na saxofon se dá zahrát všechno. A což teprve, když jsou čtyří! Pavel si koncert v unikátním prostředí továrny Pragovka sám uváděl a nabídl posluchačům - tamním i rozhlasovým - suitu z West Side Story Leonarda Bernsteina, skaldbu Michela Nymana a suitu španělského saxofonisty Pedra Iturralda.

BSQ na Pragovce - zkouška

Ve dvou skladbách vystoupila sólově i barytonsaxofonistka souboru Kateřina Pavlíková. Vlastně, ne tak úplně sólově - doprovázela ji elektronická hudba plná zvuků, lidské řeči a funkových rytmů.

Vysíláme 20. 4. ve 20:00

Pavel Fiedler: Na saxofon se dá zahrát všechno

Pavel Fiedler a Ester Havlová na D-dur

Pavel Fiedler je zakládající člen Saxofonového kvarteta Bohemia. S ním se tento týden můžete setkat hned dvakrát: 30. ledna na koncertě v pražské továrně Pragovka, kde je D-dur mediálním partnerem,  a o víkendu přímo ve vysílání. Tam nám bude spoluhostitelem i Pavlova paní, fotografka Ester Havlová.

autor: LH
Spustit audio