Den poté! Pražské jaro na D-dur

13. květen 2019

Český rozhlas získal práva na 14 koncertů z Pražského jara. Vltava jich živě odvysílá pět, ostatní ze záznamu. Všechny koncerty pak zařadí stanice D-dur hned následující den.

Byli jste na koncertě Pražského jara nebo ho slyšeli na Vltavě a chcete svůj zážitek sdílet s přáteli? Řekněte jim, že následující den koncert vysílá D-dur. Vždy ve 20:00. Bude se to týkat zahajovací Mé vlasti s Hrůšou a Bamberskými symfoniky, berliozovský program se SOČRem a dirigentem Johnem Nelsonem, Orchestru della Accademia Nazionale di Santa Cecilia se sirem Antoniem Pappanem nebo koncertu Les Arts Florissants s Williamem Christiem.

Logo

D-dur navíc vysílá živě finále flétnové soutěže Pražského jara 14. května v 16:00. K Pražskému jaru se také vztahuje Víkendové dopoledne 11. a 12. května, v němž Petr Veber připomene dosavadní práci význačných osobností, které se na letošním Pražském jaru objeví. V neděli 12.5. pak od 16:00 Jindřich Bálek představí nahrávku Smetanovy Prodané nevěsty s Bamberskými symfoniky, kteří letošní Pražské jaro zahajují.

autor: LH
Spustit audio