Pěvecká soutěž Antonína Dvořáka

23. leden 2015

Mezinárodní pěvecká soutěž Antonína Dvořáka v Karlových Varech je renomovaným kláním určeným pro mladé a začínající umělce. Každoročně stanice Vltava vysílá záznam koncertu laureátů. Nejinak je tomu i letos.

Vysíláme 26. ledna ve 20:00.

Atmosféru loňského listopadového večera s výkony zahraničních i tuzemských pěvců, doprovázených Karlovarským symfonickým orchestrem, přiblížíme během dvouhodinového programu v pondělí večer. Zazní při něm více než deset árií a scén z českých i světových oper a představí se nositelé prvních, druhých a třetích cen v kategorii Opera a v kategorii Junior.

Připraven je také rozhovor s ředitelem soutěže Aloisem Ježkem, který nejenže charakterizuje vítěze 49. ročníku soutěže a nabízí výhled k letošnímu jubilejnímu ročníku, ale připomíná také některé dřívější laureáty. Jsou mezi nimi takoví, pro něž se nakonec stalo vítězství ve Dvořákově soutěži odrazovým můstkem pro úspěšnou tuzemskou kariéru i pro mezinárodní uznání. Patří k nim i sopranistka Gabriela Beňačková a tenorista Peter Dvorský, zejména v 80. letech československé hvězdy první velikosti, kteří byli loni mezi porotci.

Spustit audio